ALTIN 2.496,45
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13 °C
Yağmurlu

İzmir, bu fuarla rekor kırdı!

14.01.2016
A+
A-

Dünya moda otoritelerince tekstilin en önemli fuarı olarak kabul edilen IF Wedding Fashion İzmir 2016’ya rekor başvuru geldi

İzmir, bu fuarla rekor kırdı!

 

Türk tekstili İzmir’deki dev fuarla son yıllarda yaşanan kriz dolu günleri geride bırakmaya hazırlanıyor. Dünya moda otoritelerince tekstilin en önemli fuarı olarak kabul edilen IF Wedding Fashion İzmir 2016’ya rekor başvuru geldi. Başta Rusya krizi, Suriye’deki iç savaş ile Ortadoğu ülkelerindeki karışıklıkların neden olduğu tıkanmayı aşmaya çalışan sektör, kendisine açılan yeni pazar fırsatlarını “Gelinliğin Başkenti” İzmir’de yakaladı. İZFAŞ’ın 4 kıta ve 75 ülkede yürüttüğü yoğun tanıtım çalışması meyvelerini verdi. 25 bin profesyonel ziyaretçinin geleceği IF Wedding Fashion İzmir – 10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı öncesi, üreticiler tüm standları doldurdu. IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de 2 – 5 Şubat 2016 tarihlerinde düzenleniyor.

REKOR KATILIM SAĞLANDI

fuar_01İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ IF Wedding Fashion 2016 için yürütülen tanıtım kampanyasında ilk kez sektöre yeni pazarlar kazandırılmasının hedeflendiğini belirterek “Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda” bu yıl tüm standlarımız aylar öncesinde doldu. Sektör, kıtalararası çalışmamıza olumlu tepki verdi. Bu yıl İzmir sayesinde sektör için dönüm noktası olacak” dedi.

HEDEF 200 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

İzmir’in tekstil sektörü için Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olmaya aday kenti olduğunu söyleyen Tunçağ, “Yaşanan uluslararası krizlere, Türk ürünlerine yönelik ambargo ve savaşlara rağmen, İzmir sektör için güvenli bir liman. İzmir, tekstil sektörü için birkaç bölge ülkesine değil tüm dünyaya rahatça ulaşılabilen en önemli üretim üssü olmaya aday. Son dönemde İzmir ve çevresinde, Ege Bölgesi’nde artan nitelikli yatırımları bunun en önemli göstergesi. İZFAŞ etkinliklerinin sektörün yenilikçi ruhunu sürekli ayakta tuttuğunu biliyoruz. Geçtiğimiz yıl İzmir’den gerçekleşen 180 milyon dolarlık tekstil ihracatının, 2016 yılı için 200 milyon doların üzerine çıktığını görmek istiyoruz” diye konuştu.

İZMİR POTANSİYELİ TÜRK TEKSTİLİ’NE REKOR KIRDIRIR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar alanına sahip İzmir’in 85 yıllık fuar ve organizasyon tecrübesinin büyük bir Türkiye deneyi olduğunu söyleyen Tunçağ, “Uluslararası bilinirliliğimiz, tecrübemiz ve yeteneğimiz Türk tekstil sektörüne büyük katkılar sağlayacak potansiyele sahip” dedi.

Tunçağ açıklamasında şu görüşlere yer verdi: İZFAŞ etkinlikleri sonrası aylık ihracat rakamlarına baktığımızda bunu somut olarak görmek mümkün. Sektörün tamamını kucaklayan çok önemli dolu dolu bir etkinlik bizi bekliyor. Pek çok ilden üretici ve tasarımcı şirket ihracat hedefiyle fuarımıza katılıyor. Her yıl şubat ayı sonrası sektörün ihracat rakamlarına bakacak olursak bunu net bir şekilde görmek mümkün. İZFAŞ’ta iyi bir ekip ve önemli bir altyapıya sahibiz.  Bir asıra yakın fuarcılık tecrübemiz, kurumsallaşmış hedeflerimiz var.”

9 MİLYAR DOLARLIK KAYBI ÖNLERİZ

İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ, tekstil ihracatında geçtiğimiz yıl ulaşılan rakamların da, bir önceki yıla oranla 9 milyar 400 milyon dolarlık kayıp yaşandığını belirterek “İzmir’e yapılacak olan yatırımlar bu kaybı telafi edecek potansiyele sahip” diye konuşan Tunçağ, “Ege Bölgesi nitelikli işgücü, ham madde, ucuz enerji ve arsa maliyetleri konusunda Marmara’dan çok daha fazla avantaja sahip. Dünyanın tamamıyla entegre edilmiş deniz taşımacılığı yatırımcılar için İstanbul’dan daha cazip. İzmir’e yakın çok sayıda il ve ilçeye, Marmara’dan yatırım için gelen üreticiler bugün Türkiye’nin en önemli markası haline geliyorsa, burada İzmir Etkisi olduğunu unutmamak lazım!..” diye konuştu.

MODA DÜNYASININ GÖZÜ KULAĞI BU FUARDA OLACAK

2016 gelinlik ve abiye modellerinin ilk kez  podyuma çıkacağı fuar öncesi,  Fuar İzmir’de hummalı bir çalışma yürütülüyor. 2 Şubat tarihinde açılacak olan fuar  4 gün sürecek. Fuar süresince İZFAŞ, kendi alanında dünyanın en saygın modacılarını İzmir’de ağırlayacak. 2016 gelinlik modellerini görmek için 75 ülkeden alıcılar İzmir’de şimdiden otelleri doldurdu. 25 bin profesyonel alıcıyı ağırlayacak olan İZFAŞ, sektörün en önemli 200’ye yakın üretici markası için tüm imkânlarını seferber etti.

MARKAMIZA SAHİP ÇIKALIM

Türk gelinlik, damatlık ve abiye markalarının uluslararası rekabette önemli avantajlara sahip olduğunu söyleyen İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ, üretici ve tasarımcı şirketlere çağrıda bulunarak “Marka bilinirliliğine önem verelim, yıllardır emek verdiğimiz ürünlerimizin modellerine, tasarımlarına, markamıza sahip çıkalım” dedi.

 

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.