ALTIN 2.959,57
DOLAR 34,7333
EURO 36,6972
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Parçalı Bulutlu

Asya’nın en iyi işvereni DHL

25.03.2016
A+
A-

Saygı ve hakkaniyet mükemmel bir işyeri için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor

Asya’nın en iyi işvereni DHL

Stratejik kurum kültürü dizaynı konusunda uzman Great Place to Work® Enstitüsü, Asya’nın En İyi İşverenleri listesini 2’inci kez açıkladı. Araştırmaya göre Asya’daki işverenler için başarının formülü iki ana unsura dayanıyor: Nitelikli çalışanları elinizde tutmak için onlara saygı gösterin, motive etmek için ise hakkaniyetli davranın. 9 ülkeden toplam 60 kurumun girmeye hak kazandığı listede büyük ödüller DHL, Salesforce ve Atlassian’ın oldu. Kurum kültürünü çalışanlarında güven oluşturacak biçimde inşa etmeyi en iyi başarmış şirketler en fazla Avustralya’dan ve bilişim teknolojileri sektöründen çıktı.

calisan25 yıldır dünya çapında her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı analiz ederek, en iyi işverenleri belirleyen Great Place to Work® Enstitüsü, ikinci kez Asya’nın En İyi İşverenleri listelerini açıkladı. Listeye girmeye hak kazanan 60 kurumun içerisinde büyük ödüller DHL, Salesforce ve Atlassian’a gitti. Ulaştırma ve kargo şirketi DHL Asya’nın En İyi Çokuluslu şirketi, bilgi teknolojileri firması Salesforce En İyi Küçük Ve Orta Büyüklükteki İşyeri, yazılım firması Atlassian ise 500+ Çalışana Sahip İşyeri kategorilerinde birinci oldu. En İyi Çokuluslu şirketlerde ilk 5’te, DHL’in ardından Omnicom, Google, EMC ve Marriott yer aldı.

Listede öne çıkan konuları değerlendiren Great Place to Work® Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Asya araştırmasında okumamız gereken sonuç şu: Çalışanlarınızı elinizde tutmak istiyorsanız onlara saygı gösterin. Ellerinden gelenin en iyisini ortaya koymalarını istiyorsanız hakkaniyetli bir iş ortamı sunun” dedi.

Nitelikli çalışanları elinde tutmak için sadece takdir ve ödüller yeterli değil

Araştırma sonuçlarına göre Asya’da çalışanların bir işyerinde uzun süre çalışmayı istemesine neden olan uygulamalar oldukça farklılaşıyor. Çalışanlar buna, yeterli araç gerecin sağlanması gibi temel konulardan, çalışanın önerilerinin yönetim tarafından dikkate alınması veya işverenin psikolojik ve duygusal açıdan sağlıklı bir ortam sunmasına kadar geniş bir yelpazede bakıyor. Çalışanlar için bir diğer önemli konu ise ortaya koydukları ekstra çabanın takdir görmesi ve ödüllendirilmesi.

İç çekişmeler ve hakkaniyetsiz çalışma ortamı motivasyonu baltalıyor

Asya sonuçları ‘hakkaniyet’ uygulamalarına da vurgu yapıyor. Çalışanları ekstra çabayı ortaya koymak ve fark yaratmak için motive eden uygulamalar ‘hakkaniyet’ kavramı çevresinde şekilleniyor. Çekişmelerin, arkadan bıçaklamaların, politik davranma zorunluluğunun olmadığı, insanlara unvanı ya da kıdemi fark etmeksizin eşit davranıldığı çalışma ortamlarında çalışanlar daha motive oluyorlar.

Araştırmada 2 milyondan fazla çalışan temsil edildi

Araştırma ile, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Avustralya, Çin, Hindistan, Japonya, Singapur, Güney Kore ve Sri Lanka’daki 1064 firmada toplam 1 milyon 880 binden fazla çalışan temsil edildi.

Bunların içerisinde ‘en İyi İşverenler’ listesine girmeye hak kazanan şirketlerin üçte biri Avustralya’dan idi. Avustralya’yı Hindistan, Kore ve Japonya takip etti. Listeye en fazla şirketin girdiği sektör ise yüzde 22 ile bilişim teknolojileri oldu. İkinci sırada finansal hizmetler ve sigorta, üçüncüde ise Perakende yer aldı.

 

Küçük ölçekli şirketler her alanda en yüksek puanları aldı

Great Place to Work® çalışan odaklı mükemmel iş yeri kültürünün oluşturulması ve stratejik kurum kültürünün dizayn edilmesi alanında uzman bir enstitü. 25 yılı aşkın deneyimi ile hazırladığı analizlerinde çalışanların işveren veya yönetici ile arasındaki ilişki, çalışanlar ile yaptıkları iş arasındaki ilişki ve çalışanların diğer takım arkadaşları arasında ilişkileri inceliyor. Bu analizlerdeki en önemli araçlardan biri de çalışanlarla yaptığı Trust Index© anketleri. Güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu boyutlarının ele alındığı anketler neticesinde ulaşılan Trust Index® skorunun, Küçük ve Orta Ölçekli İşverenler’de diğerlerine göre daha yüksek olduğu belirlendi. Bu tip işverenlerde ortalama 91 olarak ölçülen skor, örneğin Çokuluslu İşverenlerde 84’e düştü. Sektörel olarak bakıldığında ise, 88 ortalama Trust Index® skoru ile Bilişim Teknolojileri ilk sıraya yerleşti. Onu Medya ve İmalat sektörü takip etti.

İşyerinin mükemmel olduğunu düşünenler için eşitlik, gurur ve etik değerler önemli

60 şirket içerisinde çalışanların 100 tam puana yaklaşan oranlarda olumlu görüş bildirdiği ifadelerden bazıları ise, “İnsanlara burada cinsel tercihlerine ve ırklarına bakılmaksızın eşit davranılır”, “Başkalarına burada çalıştığımı söylemekten gurur duyuyorum” ve “Yönetim faaliyetlerinde dürüst ve etik davranır” idi.

 

Great Place to Work® hakkında:

Great Place To Work® Enstitüsü stratejik kurum kültürü dizaynı konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 53 ülkedeki ofisleri ile sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur. Analiz, ölçümleme ve araştırmalarına ek olarak, şirketlerde güven düzeyi yüksek kurum kültürünün oluşturulması alanında da çalışmalar gerçekleştirmektedir. Her şirket için sektörünün zorluklarından çalışan sayısına kadar farklı konuları inceleyerek, özel bir yol haritası hazırlamaktadır. Kamu ve kar amacı gütmeyen kurumlar dahil tüm sektörlere hizmet sunmaktadır. Bu çalışmaları sebebiyle global dünyadaki ekonomik yapıları ve şirket yapılarını yakından tanımakta; akademik alanda ve diğer araştırma şirketleri ile geliştirdiği işbirlikleri sayesinde de yöntemlerini sürekli geliştirmektedir. 1991 yılında kurulan Great Place to Work’ün Türkiye Ofisi 2012 yılında açılmıştır.

Great Place to Work, 25 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi adına şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır. Enstitü’nün her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır. Hizmet verdiği ülkelerdeki en iyi işveren listelerinin yanı sıra, 100 Best Workplaces in Europe (Avrupa’nın En İyi İşverenleri) ve World’s Best Multinationals (Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri) listelerini hazırlamaktadır. Fortune’s 100 Best Companies To Work For listesi de Great Place to Work tarafından belirlenmektedir.

 

ETİKETLER: ,
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.