ALTIN 2.324,95
DOLAR 32,3594
EURO 34,9694
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

TPF raflarını yöresel ürünlere açıyor

05.03.2019
A+
A-
TPF raflarını yöresel ürünlere açıyor

TPF raflarını yöresel ürünlere açıyor

Türkiye Perakendeciler Federasyonu‘ndan (TPF) Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan‘ın Perakende Yasası taslağı ile ilgili yürütülen ve “Marketlerde yöresel ürün bulundurma zorunluluğu” açıklamasına destek geldi. 2018 yılının ekim ayında yerel zincirlerde uygulanmaya başlanan “Yerli Üretim, Yerel Marketten Alınır” kampanyası kapsamında yerli ve yöresel ürünleri Türkiye genelindeki 4 bine yakın yerel markette desteklediklerini belirten Altunbilek; “Yerli, yöresel ürünlerin, yerel işletmecilerin büyümesi, bizlerin büyümesi demek; tüketici harcamalarının devam ettiği, ekonomiye olan güvenin sürdüğü bir ortam demek. TPF olarak ülkemize, üretici ve tüketicilerimize fayda sağlayacak tüm girişimleri sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan‘ın Perakende Yasası taslağı ile ilgili Balıkesir’de gerçekleştirdiği toplantıda gündeme getirdiği “Yeni yasa taslağımızda yöresel ürün kullandırma ve belli rafları bunlara ayırmak için zorunluluk getiriyoruz. Zincir marketlerin sadece kendi markalarıyla değil diğer markalardan da ürün bulundurma zorunluluğu getiriyoruz” açıklamalarına TPF’den destek geldi.

Kendi öz sermayesi ile bulunduğu bölgede kazanıp, yine aynı bölgeye yatırım yapan yerel zincir marketlerde yerel ve yöresel ürünlere her zaman yer olduğunu belirten TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek; “2018 yılının ekim ayında hayata geçirdiğimiz ‘Yerli Üretim, Yerel Marketten Alınır‘ kampanyamız ile yerli üretim tarafında yeni başarı hikayelerinin ortaya çıkmasını istedik. Bu doğrultuda Türkiye genelindeki 4 bine yakın satış noktamızda yerli üretime, yerel ürünlere raflarımızda daha fazla yer ayırmaya başladık. Projemiz devam ediyor. Bugün uluslararası standartlarda üretim gerçekleştiren, tüketicilerin beğenisine sunduğu ürünlerle uluslararası şirketlerle rekabet eden üreticilerimiz var. Bu proje ile vatandaşlarımızın kullandıkları ürünlere yerli alternatif olabileceğini, yöresel ürünlere daha kolay ulaşmalarını sağlıyoruz” dedi.

Yerli ve yöresel ürünlere, üretime verilecek destek ile Türkiye’nin kazanacağını kaydeden Altunbilek şöyle konuştu; “Tüketicilerimizin yerli, yöresel ürünleri tercih etmesi için yaptığımız bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra yıl genelinde düzenlediğimiz etkinliklerde de yerli ve yöresel üreticileri daha üst noktalara çıkmaları için yönlendirmelerde bulunuyoruz. Her yıl nisan ayında düzenlediğimiz Yerel Zincirler Buluşuyor organizasyonunda üretici ile market zincirlerini buluşturuyoruz. Organizasyonun konferans tarafında ise yerli ve uluslararası konuşmacılarımız üreticilerimizi ve market zincirlerini geleceğe hazırlıyor.2013 yılından bugüne belirlediğimiz temalarla markalaşmadan teknoloji kullanımı ve yatırımına kadar birçok konuyu ele aldık. Bu yıl da ‘Değer’ temasıyla ülke ekonomisine, istihdama, tedarikçilerine, tüketicilerine, bulundukları şehirlere değer katanlarla 11’inci kez bir araya geleceğiz. YZB’nin haricinde İstanbul PERDER’in her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yerli Market Haftası’nda da yerel ve yöresel üreticilerimizi tedarikçiler ile buluşturup birebir görüşmelerini sağlıyor. Yerel zincir marketler olarak yerli üreticimizi, yöresel ürünlerimizi, tedarikçilerimizi ve tüketicilerimize fayda sağlayacak her türlü kararı destekliyoruz.”

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.