ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kurtulmuş; Vize serbestisi konusunda sorun çıkmaz

04.05.2016
A+
A-
Kurtulmuş; Vize serbestisi konusunda sorun çıkmaz

Kurtulmuş; Vize serbestisi konusunda sorun çıkmaz

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, vize serbestesine ilişkin bir soruya, “Vize serbestesi konusunda Türkiye reform adımlarını büyük bir hızla gerçekleştirmeye çalıştı. Fakat maalesef Parlamento’daki beklediğimiz hıza kavuşamadı. Çünkü muhalefetin zaman zaman engellemeleri ile karşılaştı bu süreç. Sonuçta büyük oranda AB ile varılan mutabakat çerçevesindeki atılması gereken adımların önemli bir kısmı atılmıştır. Türkiye samimi olduğunu ciddiyetle ortaya koymuştur. Bu konuyu rahatlıkla aşabileceğimizi ümit ediyorum” diye konuştu. Kurtulmuş, sahte reçete operasyonu ile ilgili çok ciddi iddiaları barındıran bir soruşturma yürütüldüğünü de bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara Ticaret Odasınca düzenlenen “Ankara’yı Seviyorum” kampanyası açılış töreninden sonra gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kurtulmuş, vize serbestesine ilişkin bir soruya, “Vize serbestesi konusunda Türkiye reform adımlarını büyük bir hızla gerçekleştirmeye çalıştı. Fakat maalesef Parlamento’daki beklediğimiz hıza kavuşamadı. Çünkü muhalefetin zaman zaman engellemeleri ile karşılaştı bu süreç. Sonuçta büyük oranda AB ile varılan mutabakat çerçevesindeki atılması gereken adımların önemli bir kısmı atılmıştır. Türkiye samimi olduğunu ciddiyetle ortaya koymuştur. Bu konuyu rahatlıkla aşabileceğimizi ümit ediyorum” diye konuştu.

ABD’YE İSTİHBARAT VERİLMESİNE RAĞMEN DAEŞ HEDEFLERİNİ VURMADIĞI” İDDİALARI

“ABD’ye istihbarat verilmesine rağmen DAEŞ hedeflerini vurmadığı” iddialarının sorulması üzerine Kurtulmuş şu yanıtı verdi: “Çok önemli, kritik bir süreçteyiz. Bir takım teyit edilmemiş haberlere istinat ederek, bazı yorumlar yapmayı herhalde beklemezseniz. Ama çok açık bir şekilde ifade etmemiz lazım; DAEŞ’in hem potansiyeli hem uluslararası alanda gelmiş olduğu bu eylem yapabilme kapasitesi uluslararası camiada çok ciddi bir koordinasyonu ve iş birliğini zorunlu kılmıştır. DAEŞ ve diğer terör örgütleri ile bir cephe oluşturulması şarttır. Sadece yorumlar üzerinden hareket etmeyiz. Teröre karşı iyi kötü ayrımı yapılmamalı.”

“ÇOK CİDDİ İDDİALARI BARINDIRAN BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR”

Sahte reçete operasyonu ile ilgili olarak Kurtulmuş, “Çok ciddi iddiaları barındıran bir soruşturma yürütülüyor. Muhtemel her veri üzerinde titizlikle çalışılıyor. Soruşturma aydınlatılacak. Gerçek neyse ortaya konulacaktır” dedi.

ETİKETLER: ,
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.