ALTIN 1.682,69
DOLAR 27,1953
EURO 28,9710
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27 °C
Az Bulutlu

Türkiye’den binlerce kredi kartı kopyalandı

14.12.2019
A+
A-

Türkiye’den 463,378 adet kredi ve banka kartına ait bilgiler çalınarak, Joker Stash adlı internet mağazası üzerinde satışa sunulması olayı Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Privia Security Kurucusu Eyüp Çelik konu ile ilgili önemli açıklama ve uyarılarda bulundu.

Türkiye’den binlerce kredi kartı kopyalandı

Türkiye’den binlerce kredi kartı kopyalandı

28 Ekim ve 27 Kasım tarihleri arasında4 part halinde yayınlanan bilgiler, Singapur merkezli bir siber güvenlik şirketi olan Group-IB tarafından tespit edilerek. ZDNet’e bildirildi.

Group-IB araştırmacıları konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, Türkiye’ye ait kart bilgilerinin kart mağazalarında çok az görüldüğünden ve bu satışın son 1 yıl içerisinde Türk bankalarıyla ilgili tek büyük satış olduğundan bahsettiler. Ayrıca çalınan kartların yeraltı pazarını izleyen Group-IB araştırmacıları, bu bilgileri sağlayan saldırganların 500.000 $ ‘dan daha fazla miktarda para kazandıklarını tahmin ettiklerini belirttiler. Bu durumla ilgili olarak Group-IB şirketinin Siber Suç Araştırma Başkanı Dmitry Shestakov, saldırganların ele geçirdikleri kart bilgileri arasında son kullanma tarihi, CVC/CVV kodları, kart sahibi adı,e-posta adresi ve telefon numarası bilgilerinin bulunduğunu açıkladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Privia Security Kurucusu ve Siber Güvenlik Araştırmacısı Eyüp Çelik, “verilerin phishing sayfalarından, zararlı yazılımlar aracılığıyla tarayıcılardan veya özel hazırlanmış zararlı kodlar aracılığıyla,saldırıya uğramış internet mağazalarından elde edilmesi muhtemeldir. Kart bilgileri genellikle, üç farklı yol ile elde edilmektedir. Birincisi, bir saldırganın phishing (oltalama) saldırıları gerçekleştirerek, son kullanıcıyı sahte mail bilgilendirmeleri ve sahte banka sayfalarını oluşturup kart bilgilerini elde etmesidir. İkincisi, zararlı yazılım aracılığı ile tarayıcılar üzerinde kaydedilen ya da klavyeden girilen kart bilgilerinin elde edilmesi ve kullanıcıların truva atı saldırısına maruz kalmasıdır. Üçüncüsü ise,kullanıcıların ziyaret ettiği alışveriş sitelere yönelik özel hazırlanmış zararlı kodlar ile verilerin elde edilmesidir. Son bir yıldır sosyal ağlar üzerinde sponsorlu reklamlarla karşımıza gelen özel olarak hazırlanmış sahte banka siteleri, alışveriş hediyeleri, kredi kartı aidatı geri ödeme gibi phishing yöntemi ile hazırlanmış olan sahte paylaşımları görmekteyiz. Bu sahte reklamlar için Twitter ve Facebook gibi ağlara geri bildirimlerde yaparak ilgili hesaplar tespit edildiği ve kapatılsa dahi kısa sürelerde yüz binlerce kişiyi tuzağa düşürdüklerini unutmamamız gerekiyor.

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.