ALTIN 1.619,87
DOLAR 27,4371
EURO 28,9108
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Az Bulutlu

Verizon Yahoo’yu devralıyor

26.07.2016
A+
A-
Verizon Yahoo’yu devralıyor

Verizon Yahoo’yu devralıyor

Verizon, Yahoo’yu 4,8 milyar dolara satın alıyor

ABD’nin önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Verizon, internetin en eski ve en köklü markalarından biri olarak tanınan Yahoo’yu devralıyor.

Anlaşmaya göre Yahoo iki şirkete bölünüyor. Yahoo’nun çekirdek faaliyetlerini oluşturan şirket 4,8 milyar dolara Verizon’a devredilecek. Bunlar arasında arama motoru, Yahoo haberler ve posta hizmeti ile internet reklam servisi de bulunuyor. Devir işleminin 2017 yılında tamamlanması bekleniyor. Yahoo’nun elindeki milyarlarca dolar değerindeki Alibaba hisseleri ise anlaşmanın dışında tutuluyor.

Verizon’ın hedefi

Verizon’dan yapılan açıklamaya göre Yahoo varlıkları AOL ile entegre edilecek. Verizon, internetin bir başka eski yıldızı olan AOL’i geçen yıl 4,4 milyar dolara satın almıştı.

Verizon İcra Kurulu Başkanı Lowell McAdam, “Yahoo, mobil medya için AOL ile birlikte dünya çapında önde gelen bir kuruluş olacaktır. İnternet reklamında söz sahibi olmak istiyoruz” dedi.

Marissa Mayer’in açıklaması

Yahoo’nun İcra Kurulu Başkanı Marissa Mayer, anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Yahoo dünyayı değiştiren bir şirkettir. Verizon ve AOL ile birleşme sonrası bu özelliğini devam ettirecektir. Anlaşma şirketi hissedarlar açısından daha değerli kılmak açısından önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.
İstifa söylentilerini yalanladı

Google’ın eski üst düzey yöneticilerinden Marissa Mayer, bundan 4 yıl kadar önce büyük umutlarla Yahoo’nun başına getirilmiş, ancak başarılı olamamıştı. Hakkında birçok medya kuruluşunda ayrılacağı yönünde haberler yer alan Marissa Mayer, iddiaları yalanladı, “Görevimin başındayım” dedi.

Google ve Facebook ile rekabet edemedi

Yahoo 1994 yılında “Jerry ve David’in İnternet Rehberi” adı altında faaliyete geçti. Şirket iki yıl sonra borsaya açıldı. Borsadaki ilk gününde hisseleri yüzde 270’lik artış görmüştü. Yahooo’nun borsa değeri 2000 yılında 100 milyar dolara ulaşmıştı. Ancak Google ve Facebook gibi rakipleriyle yarışmakta zorlanan Yahoo krize sürüklenmişti. Yahoo yüksek kullanıcı sayısını reklam ve diğer araçlarla paraya çevirme konusunda başarılı olamamıştı. Ekonomi güncel haberler

© Deutsche Welle Türkçe

DW/AFP/rtr/NH/BÖ

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.