ALTIN 2.475,69
DOLAR 32,4985
EURO 34,8273
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Hafif Yağmurlu

19 ülke, CNR Kitap Fuarı’na geliyor

24.02.2016
A+
A-

Fuar, 4-13 Mart tarihlerinde ‘Engelsiz Bir Dünya’ temasıyla gerçekleşecek

19 ülke, CNR Kitap Fuarı’na geliyor

 

‘Engelsiz Bir Dünya’ temasıyla,  600 markanın katılımı ile 900’ün üzerinde kültürel etkinliğin gerçekleştirileceği CNR Kitap Fuarı,  4 Mart’ta kitapseverlerle buluşacak.

CNR EXPO Yeşilköy’de organize edilecek, 19 ülkeden 104 yayınevinin katılacağı fuarın bu yılki onur konuğu ise Prof. Dr. Semavi Eyice olacak. Fuarda ayrıca ana dili Arapça olan 9 ülkeden 85 yayınevi ‘Arap Ülkeleri Yayıncıları Özel Bölümü’nde yer alacak.

CNR Holding tarafından Basın Yayın Birliği desteğiyle düzenlenen CNR Kitap Fuarı, bu yıl 3’üncü kez, 4-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek. CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen, okurların merakla beklediği fuar, geçtiğimiz yıla göre yayınevi sayısını ve metrekaresini artırdı. Geçtiğimiz yıl 250 markanın katılımı ile düzenlenen fuar, bu yıl 600 markanın katılımıyla gerçekleştirilecek. CNR Kitap Fuarı, aralarında Alfa, Martı Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Tübitak, Profil, Beyaz Balina, İz, Kırmızı Kedi, Yeditepe, Ötüken, Yakamoz, Edam,Yapı Kredi Yayınları, İşbankası Yayınları, Semerkand, Damla, Nobel, Tezkire, İnsan, Diyanet, Sedir, Pegasus gibi yayınevlerinin katılımı ile yapılacak.  

19 ülkeden 104 yayınevi CNR Kitap Fuarı’nda

Uluslararası kimlik kazanan CNR Kitap Fuarı aralarında Almanya, Meksika, Bosna Hersek, İngiltere, Makedonya, Arnavutluk, Arjantin, Kolombiya, Bolivya’nın da bulunduğu 19 ülkeden 104 yayınevine ev sahipliği yapacak. Fuarda, aralarında Filistin,Lübnan, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün,Yemen ve B.A.E.’nin de bulunduğu ana dili Arapça olan 9 ülkeden 85 yayıncı ‘Arap Ülkeleri Yayıncıları Özel Bölümü’nde yer alacak.

CNR Kitap Fuarı’nın bu yılki teması, ‘Engelsiz Bir Dünya’

Kitap dostlarını çeşitli sürprizlerle karşılayacak CNR Kitap Fuarı’nda paneller, söyleşiler, çocuk etkinlikleri, dinletilerle birlikte 900’ün üzerinde kültür etkinliği düzenlenecek. Bu yıl teması ‘Engelsiz Bir Dünya’ olan fuarın onur yazarı ise, Osmanlı ve Bizans sanatına ilişkin çalışmaları ile tanınmış, 30 bin adet kitaptan oluşan kütüphanesi bulunan bilim insanı Prof. Dr. Semavi Eyice olacak. Fuara, imza günleri, okur ve yazar buluşmaları kapsamında, Aydın Altay, Kemal Özer, Elif Yüksel, Sefa Saygılı, Aysel Uçan, Şafak Güçlü gibi çok sayıda yazar katılacak.

Fuar 25 bin metrekare alanda yapılacak

CNR Kitap Fuarı’nda engelliler tarafından yayınlanmış eserler, engelliler tarafından yapılan kültürel faaliyetler ile ilgili etkinlikler yapılacak. Fuar kapsamında Engelsiz Dünya Platformu tarafından ‘9 dakikada Engelsiz Dünya Platformu Gönüllüsü Ol Eğitim Programı’, ‘Kör Topal Konferanslar’, ‘İşaret Dili Şarkı Etkinliği’, ‘Özel Canlandırma’, ‘Sessiz Konferans’ gibi etkinlikler organize edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin de desteğiyle düzenlenen fuar, 25 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek. Fuar Arnavutköy Belediyesi, Bahçelievler Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 20’nin üzerinde belediye tarafından destekleniyor.

400 bin ziyaretçi hedefi

CNR Kitap Fuarı, her görüşten yayıncının ve kitapseverin buluşacağı tam bir kitap karnavalı halinde geçecek. Öğretmenler, öğrenciler, yayıncılar, kitabevleri, kütüphaneciler, tercüme büroları, gazeteciler, yazarlar, editörler, yayınevi, yazar, telif ajansları ve okurların hedef ziyaretçi olarak belirlendiği CNR Kitap Fuarı’na bu yıl 400 bin kitapsever bekleniyor.

 

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.