ALTIN 2.324,95
DOLAR 32,3594
EURO 34,9694
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Yıldız Holding’ten Burhan Doğançay sergisi

12.10.2016
A+
A-

Yıldız Holding, “İmgeler ve Göstergeleriyle Burhan Doğançay” sergisine ev sahipliği yapıyor

Yıldız Holding’ten Burhan Doğançay sergisi

Yıldız Holding’ten Burhan Doğançay sergisi

Yıldız Holding, “İmgeler ve Göstergeleriyle Burhan Doğançay” sergisine ev sahipliği yapıyor

Geleneksel ve çağdaş sanata farklı platformlarda destek veren Yıldız Holding, kendi koleksiyonunda bulunan sanat eserlerini belirli dönemlerde Yıldız Holding Çamlıca Seminer ve Sergi Salonu’nda çalışanları ve sanatseverlerle buluşturuyor. Bu kez, Mavi Senfoni’nin de aralarında bulunduğu Burhan Doğançay’ın eserlerinden oluşan özel bir seçki ziyarete açılıyor.

18 Kasım 2016 tarihine kadar Yıldız Holding Seminer ve Sergi Salonu’nda sanatseverleri ağırlayacak olan sergide Ressam Burhan Doğançay’ın birbirinden değerli eserleri yer alıyor.

yildizholding_burhandogancay_sergisi

Sergide yer alan 19 resmin yer aldığı seriler şöyle sıralanıyor:

  • Koniler
  • Kurdeleler
  • Çerçeveli Duvarlar
  • Çifte Gerçeklik
  • Formüla 1
  • Grego

Doğançay sergisinde bu serilere ek olarak Kurdeleler serisinden bir Aubusson duvar halısı ve Yahşi Baraz objektifinden on sekiz tane portre ve atölye fotoğrafları ile 1977 yılından bir adet sergi afişi de yer alıyor.

En doğal halleriyle bu sergide

Aralarında sanatçının eşi Angela Doğançay’ın, Mavi Senfoni’nin eserleşme sürecinden bir kesitin ve sanatçının New York’taki atölyesinin de bulunduğu fotoğraflar Doğançay’ı tanıma ve anlama sürecine ışık tutacak.

Kendine özgü eserleriyle Burhan Doğançay

Burhan Doğançay, insanların kent duvarlarında bıraktığı izleri inceler. Silinen yazıları, üstü örtülü panoları, farklı coğrafyalardan ikonlaşmış siyaset ve sanat insanlarını, popüler kültürden semboller ve zamanın katmanları ile beraber tuvale taşır. Zamanın ruhunun coğrafyalara göre kılık değiştirdiğini fark ettiğimiz eserlerinde, tüketim ve iletişim gibi meseleleri irdelemiş, yırtılmış afişleri ve çok katmanlı duvarları, birer hazır nesne olarak görmüş ve kendine özgü üslubuyla yorumlamıştır.

Hafta sonu randevusuz ve ücretsiz

Sergi 18 Kasım 2016 tarihine kadar, hafta içi 10.00-17.00 saatleri arasında 0216 524 25 00 numaralı telefondan randevu alınarak; hafta içi 17.00-20.00 ve hafta sonu 10.00-18.00 saatleri arasında ise randevusuz gezilebilecek.

Yıldız Holding sanatın yanında

Yıldız Holding olarak, kültür ve sanat faaliyetlerinin toplumun geniş kesimleri için erişilebilir olmasını sağlayacak projelerde yer alıyoruz. Sanat alanında gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ve desteklediğimiz sanat platformları ile hedefimiz toplumu sanatla iç içe tutmak, çocukları küçük yaşta sanatla tanıştırmak. Çünkü sanatın bireylerin gelişimine ve estetik bakış açısı kazanmalarına yapacağı olumlu etkiyi önemsiyoruz. Hem çağdaş hem klasik sanatlara verdiğimiz destekle Türkiye’de sanat platformlarının çoğalmasına, kalıcı olmasına ve daha çok insana ulaşmasına ön ayak oluyoruz.

Yıldız Holding sanat koleksiyonu 

Yirmi yıl boyunca çeşitli müzayede ve sergilerden alınan, 1000’i aşkın eserin yer aldığı resim ve hat koleksiyonumuz hem Çamlıca Seminer Salonu’nda hem şirketlerimizin ofislerinde sergileniyor.

Animasyonlu Görseller için:

Eye Opener – Göz Açıcı
Burhan Doğançay 2000 yılında New York’ta çektiği göz fotoğrafını bu eserin odak noktası olarak kullanmıştır. Sanatçının vefatından sonra fotoğrafın aslı “Picture the World: Burhan Doğançay as Photographer” sergisi kapsamında Istanbul, Ankara, Porto, Lizbon ve Taipei’de sergilenmiştir.

Video linki için:

https://drive.google.com/file/d/0B1ALRXwL8GPgQWotV3FMc1N1eU0/view?usp=sharing

Mavi Senfoni – Symphony in Blue
Burhan Doğançay, “Mavi Senfoni” adlı eserini, Sultan Ahmet Camii’nin içinde yer alan İznik Çinileri ve 17. yüzyılda kullanılan Osmanlı motiflerinden esinlenerek kolaj ve fümaj teknikleriyle yorumlar. Burhan Doğançay “Koniler” serisinden olan bu başyapıtını 1987 yılında, New York’ta Metropolitan Müzesi’nde açılan ve arasında Topkapı Sarayı’ndan gelen objelerin de olduğu “Muhteşem Çağ” sergisinden hareketle ilk İstanbul Bienali’nde sergilenmek üzere “Muhteşem Çağ” ve “Mimar Sinan” tabloları ile beraber üretmiş ve Osmanlı İmparatorluğunun zirve dönemine atıfta bulunmuştur.

Video linki için:

https://drive.google.com/file/d/0B1ALRXwL8GPgRDc2bmFnVW1CMEU/view?usp=sharing

Big Bucks – Büyük Metelik
Koniler arasına yerleştirilmiş olan Amerikan dolarları ile Burhan Doğançay, sanat eserlerini ticari değeri ile ölçen anlayışı işaret eder. Dünyada artan materyalizmin sanattaki yansımasını “üzerindeki para kadar değeri var” imasında bulunarak, tuvale taşımıştır.

Video linki için:

https://drive.google.com/file/d/0B1ALRXwL8GPgR2hTQzZqQy1HR2s/view?usp=sharing

Sosyal Medya Paylaşımları için:

Facebook / Twitter:

Burhan Doğançay eserlerinden özel bir seçki, 18 Kasım’a kadar Yıldız Holding Sergi Salonu’nda meraklılarını bekliyor… Hafta sonu randevu almanıza da gerek yok!

Twitter: @YildizHoldingTR

Sergiyle ilgili gelişmeleri Instagram’dan takip etmek için adresler:

@yildizsergisalonu, @yildizholding

Ekonomi güncel haberler

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.