Bağlamanın kalbi Gazi Mahallesi’nde atıyor!
Armoni Müzik Merkezi kurucusu ve bağlama hocası İsmail Atakan Akçiçek, Ekonomiguncel.com’a açıklamalarda bulundu

Türkiye’de bağlama denince aklımıza birçok usta isim gelebilir. Fakat bu geleneği sürdüren çok fazla müzik okulu sayamayız.
İstanbul’un Sultangazi İlçesi’nde yer alan Gazi Mahallesi, müzik okulu bakımından oldukça zengin bir bölge.
Bu müzik okullarında verilen bağlama, gitar, keman, piyano vs. müzik aleti eğitimlerinin başını bağlama çekiyor. Bağlamaya ilgi o kadar fazla ki, bölgede bulunan tüm müzik kursları yoğun bir şekilde hizmet veriyor.
Bunlardan adını sıkça duyduğumuz Armoni Müzik Merkezi, adeta bir okul havasında hizmet veriyor.
Müzik okulunun kurucusu ve sahibi bağlama ustası İsmail Atakan Akçiçek, Ekonomiguncel.com’a açıklamalarda bulundu.
Gazi Mahallesi’nin genel olarak yoksul vatandaşların yaşadığı bir bölge olmasına rağmen müziğe önem verdiğini belirten Akçiçek, özellikle de bağlamanın bölge halkı için önem arz ettiğini söyledi.
Eskiden hemen her evin duvarında bağlama asılı dururdu
Halkın müziğe ilgisinin yoğun olduğuna dikkat çeken İsmail Atakan Akçiçek, “Gazi Mahallesi, müziğe önem veren bir mahalle. Aileler ellerinden geldiğince çocuklarını müziğe yönlendiriyorlar. Bunun yanında satranç ve spor gibi faaliyetlere de özen gösteriyorlar. Fakat mahallemiz, ağırlıklı olarak Alevi vatandaşlarımızın yoğun olduğu bir bölge olması nedeniyle bağlamanın özel bir anlamı da var, bölge halkı için. Fakat bağlama sadece Alevi kesim için değil Türk halkının tamamı için özel bir müzik aletidir. Eskiden evlerin duvarında mutlaka bağlama asılı dururdu. Ev halkından çalabilen olmasa da gelen misafir çalma imkanı bulurdu. Ülkemizin neresine gitseniz, hangi bölgesine baksanız, bağlamanın önemini ve etkisini görürsünüz” dedi.
Bu bölgede bağlama adeta bir inanç simgesidir
Armoni Müzik Merkezi kurucusu ve bağlama ustası İsmail Atakan Akçiçek, “Merkezimizde özellikle bağlamaya yoğun bir talep var. Pandemide ilk 2 ayın dışında öğrencilerimiz eğitimlerini aksatmaya çalıştı. Özellikle mahallemizde bağlamaya adeta bir inanç simgesi olarak bakılır. Civarda 10’un üzerinde müzik okulu bulunuyor. Bu konuda Gazi Mahallesi kendini ispatlamış bir yer olduğu için müzik okullarımıza İstanbul’un her yerinden katılım sağlanıyor. İyi bir bağlama eğitimi almak için araştıran herkes burayı fark ediyor.” Diye konuştu.
İsmail Atakan Akçiçek, bağlamanın dışında gitar, keman ve piyano derslerinin de ilgi gördüğünü anlattı…