ALTIN 3.063,15
DOLAR 35,4226
EURO 36,3212
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 6 °C
Yağmurlu

Acıbadem’den ‘Sağlıkta Gelecek’ toplantısı!

29.03.2016
A+
A-

Doç. Dr. Haluk Özsarı: “Tarafsız, bilimsel bir dış bakışla sağlık sektöründe ortak aklı oluşturarak, ulusal, uluslararası sağlık politikalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz”

Acıbadem’den ‘Sağlıkta Gelecek’ toplantısı!

Acıbadem Üniversitesi bünyesindeki Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, ‘Sağlıkta Gelecek’ için sektör buluşmaları toplantısının ilkini gerçekleştirdi. 25 Mart 2016, Cuma günü Kerem Aydınlar Kampüsü’nde düzenlenen toplantıda; Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp GÜMÜŞ, Bakanlık üst düzey yetkilileri, Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Ali AYDINLAR, Harvard Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ile sağlık sektörü yöneticileri ve yatırımcılarından oluşan 310 katılımcı bulundu. Toplantının açılışında Acıbadem Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Haluk Özsarı “Tarafsız, bilimsel bir dış bakışla sağlık sektöründe ortak aklı oluşturarak, ulusal, uluslararası sağlık politikalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş sağlıkta 2023 yılına yönelik hedefleri anlattığı toplantıda sağlıklı yaşam kültürü oluşturulmasının önemini vurgularken, Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Anita Wagner çağın korkulu rüyası kanserin tedavisinde baş döndürücü gelişme yaşandığını belirterek 2020’ye kadar kanserde hedefe yönelik yeni ilaçların piyasaya çıkacağını söyledi.

Sağlık alanında en iyileri yetiştirmeyi ve dünyada söz sahibi olmayı hedefleyen Acıbadem Üniversitesi, gerek ulusal gerekse uluslar arası sağlık politikalarının şekillendirilmesinde etkili rol oynuyor. Bu kapsamda kuruluşundan bu yana önemli çalışmalara imza atan Acıbadem Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi  ‘Sağlıkta Gelecek’ temalı sektör buluşmalarının ilkini gerçekleştirdi. 25 Mart 2016, Cuma günü Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nde düzenlenen sektör buluşmaları toplantısında Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Bakanlık üst düzey yetkilileri, Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Harvard Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ile sağlık sektörü yöneticileri ve yatırımcılarından oluşan 310 katılımcı bulundu. Toplantıda kanserden obeziteye, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadeleden kanser tedavisinde baş döndürücü gelişmelere dek pek çok konu masaya yatırıldı. Acıbadem Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Haluk Özsarı “Tarafsız, bilimsel bir bakışla sağlık sektöründe ortak aklı oluşturarak, ulusal ve uluslararası sağlık politikalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz” derken,  bu amaçla sektör buluşmaları toplantısının geleneksel olarak iki ayda bir gerçekleştirileceğini, yılın son toplantısının da uluslararası kongre olarak düzenleneceğini söyledi. Sağlıklı yaşamı teşvik eden, hastalığı değil sağlığı yöneten, sorunları bilgiye dayalı yöntemlerle araştırıp projeye dönüştüren bir misyonla hareket ettiklerini belirten Doç. Dr. Haluk Özsarı “Bu amaçla bugün ilk kez gerçekleştirdiğimiz sektör buluşmalarını ayın son Cuma günü iki ayda bir yapacağız. Ülkemiz ve bölgemiz hatta uluslararası sağlık politikalarında geleceğe birlikte yatırım yapabilmeyi diliyorum” dedi.

Sağlıkta bilgi ve teknoloji üretmek

Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Güven de toplantının açılışında “Amacımız nitelikli ve iyi sağlık profesyonelleri yetiştirirken özellikle sağlık alanında bilgi ve teknoloji de üretmek. Dolayısıyla bu hedefle üniversitemiz her geçen gün bu misyona yaraşır yeni faaliyetlerini artırmakta. Sağlık sektörünün tüm paydaşlarını ve tüm bileşenlerini çok ama çok önemsiyoruz. Ve gelecek nesillere daha güçlü, daha sağlıklı bir Türkiye bırakmak için bu paydaşlar arasındaki iletişimin ve etkileşimin de son derece önemli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Sağlıkta Gelecek Vizyonu 2023

Sağlık sektöründe hem ulusal hem uluslararası en yeni bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı toplantıda konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş  “Acıbadem Üniversitesi’ne teşekkür etmek istiyorum. Sağlık Politikaları ve Araştırma Merkezi’nin kurulması bu üniversitede fevkalade önem arz ediyor. Ülkenin geleceğinde, sağlığın geleceğinde politika üretmek fevkalade zor. Bu sektörün geleceği çok fazla bilgi birikimi ve yeniliklerle sürekli değişiyor. Bunu takip edecek bir bilim alanı olması, bununla ilgilenen beyinler olması son derece önemli” dedi. Hükümetin sağlıkta 2023 hedeflerini anlatan Prof. Dr. Eyüp Gümüş, “Özellikle koruyucu sağlık hizmetlerine çok önem vermekteyiz. Sağlıklı yaşam kültürü artık Türkiye’de sağlığın geleceğinde öne çıkmaktadır” diye konuştu.

Kanserde hedefe yönelik ilaçlar hız kazanacak

Toplantıda Harvard Üniversitesi’nden öğretim üyeleri de uluslar arası sağlık sektöründe son gelişmelere yönelik bilgiler aktardı. Prof. Dr. Donald Goldmann sağlıkta eşitlik ve koruyucu sağlığın önemini vurgularken görev yaptığı Sağlık Hizmetleri Gelişimi Enstitüsü’nde hastaların yaşamlarını, toplumların sağlığını ve sağlık çalışanlarının mutluluğunu artırmak için çalıştıklarını söyledi. Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anita Wagner da konuşmasında özellikle tüm dünyada çağımızın korkutucu hastalığı kanserde tedaviye yönelik gelişmelerin baş döndürücü bir hızla uygulanmasının umut verici olduğunu söyledi. Sağlık sektöründe her şeyin çok hızlı geliştiğini, ilaç sektöründe çok hızlı gelişmeler olduğunu belirten Prof. Dr. Anita Wagner “2020 yılı sonunda 943 yeni aktif etken maddenin pazara gireceği öngörülüyor. 2020 yılına kadar 225 yeni molekül ortaya çıkacak. Bu ilaçların büyük bölümü kanser tedavisine yönelik, kanserde hedefe yönelik ilaçlardan oluşacak” dedi.

Devrim niteliğinde keşifler

Kanserin halihazırda en önemli katillerden biri olmaya devam ettiğini buna karşın hastalığın tedavisine yönelik baş döndürücü gelişmeler yaşandığını, kişiye yönelik tedavilerin uygulandığını vurgulayan Prof. Dr. Anita Wagner “Sağ kalım açısından umarız belli dereceye kadar tamamen iyileştirilebilecektir” diye konuştu. Konuşmasında Acıbadem Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne teşekkür eden Prof. Dr. Anita Wagner “Farklı sektörler arasında işbirliği lazım. Burada bunu yapabilmek için müthiş imkana sahipsiniz.  Yaptıklarınızı büyük bir heyecanla takip ediyor olacağım. Bu toplantıdan çok çok etkilendim” dedi.

 

ETİKETLER: , ,
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.